Wie zijn belangrijk in jouw leven?

Ik kijk wat voor me uit. Ik haal diep adem. Met de vraag in gedachten ‘Wie zijn belangrijk in mijn leven?’. Zo’n gewetensvraag. Onmiddellijk schieten er beelden door m’n hoofd. Van mijn kinderen, m’n partner, m’n ouders en schoonouders, goede vrienden en de mensen waarmee ik ons bedrijf run. Ook drie buitenlandse leermeesters uit het verleden en twee mensen die er helaas niet meer zijn, komen ineens in me op.

Ik schrijf ze op. In m’n kleine notebook. Zo eentje met een leren kaft en een veter er omheen. Ik haal weer diep adem. En ik merk dat ik als vanzelf een soort tweede slag over deze belangrijke vraag heen laat gaan. Alsof ik wil checken of ik niemand ben vergeten. Iedereen die er bij hoort, hoort er immers bij. Niemand uitgesloten. Ik adem weer in. Met zo’n diepe zucht. Gelukkig. Een tevreden zucht.

Ik ga weer opzoek in de archiefkasten van mijn onderbewustzijn. Er komen toch nog best wat mensen bij, wanneer ik mezelf die interessante vraag ‘wie zijn belangrijk in mijn leven?’ nogmaals stel. Vrienden, familie, kennissen. Ik schrijf al hun namen op. En ineens… de namen van een paar klanten! Hah, dat is leuk. Ja natuurlijk, klanten! Duhh, hoe kan ik die nou bijna vergeten? Ik ben hen dankbaar. Heel dankbaar zelfs. Hun vertrouwen in mij en wat ik doe samen met de anderen in ons bedrijf, heeft grote impact op mijn leven. Zij hebben belangrijk bijgedragen dat ik zo fijn leef. Dat ik een heerlijk huis heb dat ook echt mijn thuis is. M’n gezin goed kan onderhouden. Dat ik mooie reizen kan maken met mijn gezin. Dat ik mijn hobby’s kan uitoefenen. Dat ik ons bedrijf kan laten groeien. Dat ik mijn droomambitie vorm kan geven.

Grappig… Zo logisch en toch niet direct in mijn gedachten wanneer ik me de vraag stel ‘wie zijn belangrijk in mijn leven?’, terwijl ik elke dag bezig ben met klanten. Ik ben blij met de antwoorden dat mijn onderbewustzijn mij geeft op deze bewust afgevuurde vraag. Ik zucht weer eens diep. Er ontstaat een glimlach op mijn gezicht. Ik word nieuwsgierig. En creatiever. Ineens bedenk ik me, ‘Wat nou, als ik mezelf de vraag stel: ‘Wie zou ik nog meer belangrijk willen vinden in mijn leven?’. Wat ga ik dan antwoorden?

Ik haal weer diep adem.

Grote groet,
Marc-Jan

Share

De velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Gerelateerde content

Laatste Social Media posts

Gratis inspiratie Aanmelden nieuwsbrief

Cookies

Ja, ook wij gebruiken cookies om content (informatie op de website) en mogelijke advertenties te personaliseren. Hierdoor vermoeien we je dus niet met informatie die niet interessant is voor jou. Om onze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken, analyseren we ons websiteverkeer. Dat betekent voor jou dat je zo makkelijk en snel mogelijk bij de voor jou relevante informatie komt. Het zou kunnen dat we nu, of in de toekomst, informatie delen met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Daardoor zou het kunnen zijn dat deze partners gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services. We hebben uiteraard netjes overeenkomsten conform de AVG-regelgeving met onze partners gesloten. Jouw privacy is daarmee geborgd.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen