Klaas Keizer

Ik ben een positief mens. Positieve energie past me goed! Ik zie altijd kansen en mogelijkheden, zonder dat ik een probleem ontken natuurlijk. Half lege glazen ken ik niet: ik ga voor half vol!

Droomambitie: liefdevol, samen met mijn kinderen, energiek, sportief, inspirerend, avontuurlijk, ongewoon (buiten de gebaande paden), ……….
Focus: ik geef mensen inzicht in de ruimte waar ze kunnen groeien.
Waar ik voor sta: Als ik een doel stel, dan haal ik het. Ik doe alleen dingen die werken, die resultaat opleveren. Het traditionele leiderschap werkt niet meer.

Mijn achtergrond

Ik nam als 27-jarige jongeling zonder ondernemerservaring een afbouwbedrijf over met zo’n 100 medewerkers. Leidinggeven is voor iedere ondernemer of leidinggevende een blijvende uitdaging. De een wil liever als vriend gezien worden, terwijl voor de ander juist een autoritaire stijl de enige mogelijkheid is om zijn gezag te handhaven. Hoe belangrijk de manier is waarop je met jouw medewerkers omgaat leerde ik in mijn eerste bedrijf, nog voor ik er eigenaar werd. Nog een groentje was ik toen ik op 20-jarige leeftijd begon bij een afbouwbedrijf in Volendam. Ik was er calculator/werkvoorbereider, maar ontgroeide al snel mijn functie en mocht “naar buiten”. Door mijn enthousiasme en natuurlijke aanleg om effectief te communiceren, pakte ik vrij snel problemen op en rolde in de rol van “troubleshooter”. Ik maakte makkelijk contact met mensen en door goed te luisteren en door te vragen bleken grote problemen vaak niet zo groot als aanvankelijk gedacht. Waar ervaren uitvoerders of projectleiders soms maanden worstelden met een vastgelopen project of relatie, lukte het mij meestal vrij snel tot een oplossing te komen.

Vanuit deze positie lukt het snel op te klimmen in het bedrijf en op 27-jarige leeftijd kon ik samen met het MT het bedrijf overnemen van onze baas. De rol die ik kreeg en de manier waarop ik met mensen omging was bijzonder. De voormalige eigenaar was een baas van de oude stempel. Denk aan het type grote vent, met twee paar vuisten, die hij graag inzette om zijn gelijk te halen. Niet alleen tegenover personeel sloeg hij er geregeld mee op tafel, ook mededirecteuren en zelfs klanten moesten het met enige regelmaat ontgelden. Ergens niet mee eens? Dan kon je vertrekken.

Leidinggeven oude stijl noem ik dat, gebaseerd op macht, angst en weinig vertrouwen.

In de daarop volgende jaren ben ik enorm gaan werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling, op zoek naar houvast, richting en visie. In ons bedrijf was het motto “gewoon hard werken” en als het al over doelstellingen ging waren deze financieel en vielen soms mee en soms tegen. In 2008 kwam ik in aanraking met Lean-management, waarin de mens en continue verbeteren centraal staat. Dit sprak mij enorm aan en heb ik in de eerste 3 crisisjaren geweldige resultaten mee bereikt. Dit waren de beste jaren sinds het bestaan van het bedrijf. Toen in 2011 gleed opeens alles door mijn vingers. Een aantal grote faillissementen van opdrachtgevers zorgde ervoor dat het vertrouwen begon te dalen. Opeens waren er weer symptomen uit de ‘oude’ tijd, roddel en achterklap, weinig vertrouwen en veel angst. Ik kreeg mijn vinger er maar niet achter. Ik zocht het steeds in mijn mensen, in omstandigheden, buiten mijzelf.

Totdat ik mijn eerste echte training in persoonlijke ontwikkeling ben gaan doen. Hierin zag ik opeens dat ikzelf hoe ik zelf basis ben van hoe mijn team en dus mijn bedrijf functioneert. Ik leerde hoe ik moest handelen, zodat gebeurde zoals ik dat graag wilde! Ik ben me verder gaan verdiepen in materie over de mens, (sport) psychologie, NLP en de kracht van gedachten.

Uiteindelijk ben ik gaan bouwen aan een ‘levende” organisatie. Een zelfsturend team waarin persoonlijke ontwikkeling en elke dag leren centraal staan. Na 2 jaar gebouwd te hebben kwam ik er steeds meer achter dat hier mijn passie lag: mensen helpen de volgende stap te zetten. Mensen door dezelfde worsteling helpen als waarin ik heb gezeten. Mensen hetzelfde plezier in leven en werk te gunnen als ik heb. En ik ben reuze blij met die stap!

Ik geloof in leren. Mensen kunnen immers niet niet-leren. Ik gebruik de mentaliteit uit de sport waarin leren en elke dag 1% beter presteren gebruikelijk is, op elk niveau. Waar doelstellingen vanzelfsprekend zijn. Hoe is dat bij jou? Hoe ga jij om met leren? Doe je dat bewust, elke dag 1% beter? En hoe ga je om met jouw eigen bedrijfs- en persoonlijke doelstellingen?

Ik geloof niet dat ‘trucjes’ langdurig werken. Ik geloof wel in transformatie door persoonlijke ontwikkeling. Zonder persoonlijke ontwikkeling geen zakelijke ontwikkeling. Oftewel groei, in welke vorm dan ook.

Ik ontmoet je graag! Bel of mail me voor een kennismaking. Neem jij je vragen mee, verzorg ik de koffie!

Cookies

Ja, ook wij gebruiken cookies om content (informatie op de website) en mogelijke advertenties te personaliseren. Hierdoor vermoeien we je dus niet met informatie die niet interessant is voor jou. Om onze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken, analyseren we ons websiteverkeer. Dat betekent voor jou dat je zo makkelijk en snel mogelijk bij de voor jou relevante informatie komt. Het zou kunnen dat we nu, of in de toekomst, informatie delen met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Daardoor zou het kunnen zijn dat deze partners gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services. We hebben uiteraard netjes overeenkomsten conform de AVG-regelgeving met onze partners gesloten. Jouw privacy is daarmee geborgd.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen