Uitzoomen voor meer perspectief

Blog deelneemster LLM (4)

Van onbewust bekwaam met nog een missing link, naar bewust bekwaam en vol energie. Dat gevoel overvalt me al heel snel tijdens blok 3 van de iDDD LifetimeLeadershipMaster. Je kijkt ergens naar. Al best een tijdje. Dat kunnen zowel zakelijke als persoonlijke uitdagingen zijn. Er verandert wat in de volgorde van je gedachten en alles valt op zijn plek. Het voelt logisch; het wordt duidelijk. Soms worstel je met iets en weet je dat het antwoord zich recht voor je neus bevindt. Maar misschien is het wel te dichtbij om het te kunnen zien. Je voelt dat je in de buurt bent, maar je kunt niet duiden wat het is en hoe je er bij komt. Frustrerend vind ik dat. Harder je best doen heeft dan ook geen zin, is inmiddels mijn ervaring. Helaas, want gedreven als ik ben wil ik juist dan graag sneller gaan om de oplossing te zien. Vertragen en uitzoomen om het in perspectief te zien is wat dan helpt.

Een bijzondere sensatie

Al aan het begin van de eerste van twee dagen in Castricum aan Zee krijg ik een enorm waardevol inzicht. Weten waarom en waartoe je doet wat je doet, is belangrijk voor een zinvol bestaan. En dat zijn twee elkaar versterkende vragen: de ‘waarom’ vertelt je waaruit je vertrekt, de ‘waartoe’ vertelt je waar je je heen beweegt zodat het allemaal zin heeft wat je doet. Dat pas ik zakelijk al enkele jaren toe. Ook privé heb ik mijn persoonlijke missie geformuleerd. Tijdens de training krijgt het nog veel meer houvast voor mij. Het motiveert en inspireert en het lijkt dat als vanzelf de juiste mensen en situaties op mijn pad komen. Me toevallen. Het geeft zin aan hoe en wat je doet en het geeft richting aan. Dat geeft naast energie ook rust. Dat voelt goed.

Dus slaak ik letterlijk een zucht van verlichting, als Marc-Jan de neurologische niveaus onder elkaar op de flipover schrijft. En stuiter ik voor mijn gevoel de trainingsruimte door, van de energie die het me geeft. Het klopt gewoon! Of misschien, waarschijnlijk zelfs, is het zo dat mijn ratio nu kan verwoorden, wat mijn gevoel al voelde. Wat een bijzondere sensatie.

Als ik in de pauze mijn telefoon aanzet, omdat ik vergeten was mijn out of office-melding te activeren en dus even snel mijn mail check, komt er een grote glimlach op mijn gezicht. Ik word door de directie uitgenodigd aan te geven wat ik denk en voél bij de opnieuw geformuleerde zakelijke missie. Soms worden hoekige dingen, ineens rond.

Verrijkte resultaten

In de weken na de training pas ik dit inzicht vaak toe, zowel zakelijk als privé, in verschillende samenstellingen en omgevingen. Spontaan. Ik deel wat ik weet en hoe ik denk dat het bij kan dragen aan meetbaar of merkbaar resultaat. Wat het me oplevert naast goede gesprekken, zijn acties met focus, maar vooral verbinding. Kunnen sparren over een hoger gelegen doel, maakt dat het gezamenlijk maar ook minder emotioneel wordt. Dat wil niet zeggen dat er minder gevoel bij komt. Meer juist. Maar het wordt functioneler en er komt meer wederzijds begrip. Hoe mooi is dat en vooral hoe fijn voelt dat? Bewust bekwaam, vol energie. Ik noem dat rijkdom. Laat blok vier maar komen….

Share

De velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Gerelateerde content

Laatste Social Media posts

Gratis inspiratie Aanmelden nieuwsbrief