Persoonlijke ontwikkeling eerder doen

Als ik het eerder had geweten…

Misschien ken je dat wel, dat je soms iets eerder had willen doen als je het eerder geweten had. Dat had ik dus met persoonlijke ontwikkeling. Maar ja, zo gaat dat vaker. Als je niet bewust bent van iets, hoe kan je het dan weten? Ik had het geluk dat iemand mij op het spoor zette van persoonlijke ontwikkeling. Ik was erg nieuwsgierig naar hoe ik mijn communicatie kon verbeteren om succesvoller te worden in de dingen die ik deed in mijn leven.

Alles wat ik nodig heb om succesvoller te zijn, is in mij aanwezig

Ik word vaak gevraagd naar wat het me heeft gebracht. Om te beginnen meer besef over hoe ik denk en voel, maar ook hoe ik communiceer en gedraag. Was daar eigenlijk nooit mee bezig. Ik heb mogen ervaren wat meer besef, verbinding, verdieping, bewustwording in mijn leven voor een enorme positieve groei hebben gezorgd. Er is zóveel mogelijk waar jij zélf handen en voeten aan kan geven. Ik ben er achter gekomen dat alles wat ik nodig heb om succesvoller te zijn en me beter te voelen, al in mij aanwezig is!

Bereidheid is alles!

En ik blijk niet de enige te zijn bij wie dat zo is. Dat is nog eens goed nieuws, toch? De sleutel is bewust worden van je eigen denken, voelen en gedrag! De vaardigheid die daarvoor nodig is, is jezelf op de juiste manier reflecteren en beschouwen. Ik wilde er heel goed in worden, dus heb ik er mijn vak van gemaakt. Maar vooral is het voor mij een manier van leven geworden, gebaseerd op mijn levensprincipe ‘bereidheid is álles!’.

Achteraf gezien had ik toch graag gewild dat iemand in mijn omgeving mij nóg eerder in aanraking had gebracht met bewustwording over mijn gedrag en communicatie. Het bleek de springplank naar een langdurige persoonlijke groei!

Grote groet,
Marc-Jan Hollenberg

PS. Wil jij iemand op het spoor zetten van persoonlijke groei? Deel dan alsjeblieft deze blog en vlog! Wie zal zeggen hoe dankbaar die persoon jou zal zijn…

Share

Relevante artikelen

De velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Gerelateerde content

Laatste Social Media posts

Gratis inspiratie Aanmelden nieuwsbrief

Cookies

Ja, ook wij gebruiken cookies om content (informatie op de website) en mogelijke advertenties te personaliseren. Hierdoor vermoeien we je dus niet met informatie die niet interessant is voor jou. Om onze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken, analyseren we ons websiteverkeer. Dat betekent voor jou dat je zo makkelijk en snel mogelijk bij de voor jou relevante informatie komt. Het zou kunnen dat we nu, of in de toekomst, informatie delen met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Daardoor zou het kunnen zijn dat deze partners gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services. We hebben uiteraard netjes overeenkomsten conform de AVG-regelgeving met onze partners gesloten. Jouw privacy is daarmee geborgd.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen