Ontspannen daadkracht leven

Blog deelneemster LLM (6)

Ontspannen daadkracht. Dat voel ik, al bijna een maand. Een relaxed gevoel, veel innerlijke energie en rust. Klinkt goed he? Maar misschien klinkt het ook iets te vaag en zweverig? Want hoe voel je je dan, wat voel je en waar komt het door? Het heeft ongetwijfeld te maken met de iDoDareDream LifetimeLeadershipMaster die ik de afgelopen vijf maanden met ontzettend veel plezier heb gevolgd. De inspirerende locatie (strandpaviljoen Zeezicht, op het strand van Castricum aan Zee), draagt enorm bij aan die beleving. De positieve energie en de klik die er meteen was met trainer Marc-Jan Hollenberg en binnen de groep ook. Dit alles zorgde voor zo veel méér dan ik van te voren kon bedenken en maakt dat ik met grote dankbaarheid terugkijk op deze ‘life changing’ ervaring, in deze laatste blog in een serie van zes.

Bestemming (on)bekend

Voor ik er aan begon was ik me behoorlijk bewust van welke rollen ik allemaal vervul, maar miste ik focus en duidelijkheid. Het gevoel altijd zelf ‘in charge’ te zijn. Zelf de koers te bepalen. Maar ook beter weten en begrijpen waarom ik dingen doe, zoals ik ze doe. En bewuster werken aan een droomambitie, waarbij je niet alleen geniet van het einddoel, maar vooral ook van de weg er naartoe. Dingen niet alleen doen op wilskracht en discipline, maar omdat je er bewust voor kiest en er blij van wordt en dat je je omgeving als vanzelf ‘besmet’ met dit virus.

Zakelijke ontspannen daadkracht

Wat is dat dan precies, die ontspannen daadkracht? Het is bijvoorbeeld een omvangrijk en uitdagend project op mijn werk, waar ik al ruim een jaar mee bezig ben en dat we een paar weken geleden afrondden. Al een paar keer eerder heb ik dit soort projecten opgeleverd en toch is het iedere keer stressen aan het einde, hoe strak het ook allemaal gepland is. Deze keer werd het ook spannend, maar voelde ik die spanning niet als zodanig. Ik kon de uitdagingen daar houden waar ze hoorden en bleef gefocust en ontspannen. Niet alleen genieten van het goede resultaat, maar ook van het proces. En zo zijn er heel veel voorbeelden. Waarbij vooral het contact dat ik met collega’s en andere mensen uit mijn zakelijke omgeving ervaar wezenlijk veranderd is, voor mijn gevoel. De verandering die ik voel aan de binnenkant, beleef ik dagelijks aan ‘de buitenkant’. Voor de presentaties die ik regelmatig mag geven, zowel binnen het bedrijf waar ik werk als ook vanuit mijn rol als zelfstandig professional, zijn de zenuwen weg. Ik kan mijn rol als duurzaam verbinder krachtiger en met nog meer plezier vervullen. Ik weet waar ik voor sta en ik sta er met zelfvertrouwen en trots.

In balans

Voorbeelden uit mijn privé-omgeving zijn er misschien nog wel meer. Het meest opmerkelijke verschil voel ik heel vaak: balans. Letterlijk voel ik dat, tijdens mijn wekelijkse yogales. Vanaf de eerste minuut van de les met beide voeten stevig op de grond staan en niet pas na een half uur. Maar ook bij grote of kleinere ‘van mijn stuk’-momenten kies ik veel sneller dan voorheen, hoe ik me voel.
Na een recent saunabezoek inclusief massage, vertelde de masseur mij dat hij merkte dat ik volledig ontspannen was. Nauwelijks spierspanning, een lage en zeer rustige ademhaling. Die saunabezoekjes zijn cadeautjes aan mezelf, maar meestal omdat ik ze voor mijn gevoel ‘nodig heb’ om te ontspannen. De massages zijn dan vaak best een kwelling. Maar deze keer niet en dat gevoel houd ik nu al een paar weken vast, zonder er moeite voor te hoeven doen.

Durf te kiezen

Ook met de mensen uit mijn directe omgeving is het contact veranderd. Verbeterd. Meer in verbinding en met meer openheid. We staan dichter bij elkaar. Ik durf vaker te kiezen voor mezelf en voel me daar niet schuldig over, want ik ben duidelijker. Met mijn twee meisjes van 9 en 11 heb ik mooie gesprekken en het is me nog duidelijker geworden dat het belangrijkste dat ik ze mee wil geven zelfvertrouwen is. Dat het goed is wie ze zijn en dat ze zelf binnen  kaders mogen kiezen en niet altijd alleen maar aan verwachtingen van anderen hoeven te voldoen.

Blok vijf

Het laatste blok was fantastisch. Echt. De grote glimlach is niet van mijn gezicht geweest, ook al was het dubbel om afscheid te moeten nemen van de fijne mensen in de groep, maar ook het zeer inspirerende trainingsproces.
Omdat we vier blokken lang gewerkt hebben aan de inhoud van onze persoonlijke Leadership Navigator©, was het invullen van de onderdelen van de BusinessNavigator©snel verhelderend. Want ook zakelijk zijn de inzichten van de hele training direct in de praktijk te brengen en de BusinessNavigator© dient daarbij als een duidelijke lens. Hoe sterk is het voor je bedrijf als je je zakelijke droomambitie kunt delen? Weten vanuit welke basis je wáár naartoe gaat, hoe je dat doet en wat daarvoor moet gebeuren. Ik ben er van overtuigd dat deze gedeelde wetenschap minimaal leidt tot een betere sfeer, verbinding, motivatie en groei. Winst: niet alleen in euro’s. Het geeft me veel voldoening daar dagelijks aan te bouwen.

Tot slot

In het laatste blok mocht ik de helende kracht ervaren, van een (familie)opstelling. Onverklaarbaar en onwerkelijk was het, maar het voelde fijn en goed. En ook hier weer: dit goede gevoel is er nog steeds en ik kan het gemakkelijk oproepen. De emoties kwamen van heel diep, maar ze mochten er zijn. Ik voelde me vertrouwd ze te delen en ook hier weer raakte de kracht en energie van de groep me diep.

Enorm dankbaar ben ik. Wat voel ik me een rijk mens! Ik ben dankbaar voor de prachtige kans al deze cadeautjes uit te pakken. Ze te onderzoeken, ze soms even weg te leggen om ze daarna met nieuwe inzichten weer op te kunnen pakken. Soms zijn ze confronterend, altijd bieden ze perspectief. Eigenlijk zijn er niet genoeg woorden om uit te drukken wat ik door de iDDD Lifetime Leadership Master voel. Ik gun je al deze gevoelens. Van harte.

Share

De velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Gerelateerde content

Laatste Social Media posts

Gratis inspiratie Aanmelden nieuwsbrief

Cookies

Ja, ook wij gebruiken cookies om content (informatie op de website) en mogelijke advertenties te personaliseren. Hierdoor vermoeien we je dus niet met informatie die niet interessant is voor jou. Om onze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken, analyseren we ons websiteverkeer. Dat betekent voor jou dat je zo makkelijk en snel mogelijk bij de voor jou relevante informatie komt. Het zou kunnen dat we nu, of in de toekomst, informatie delen met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Daardoor zou het kunnen zijn dat deze partners gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services. We hebben uiteraard netjes overeenkomsten conform de AVG-regelgeving met onze partners gesloten. Jouw privacy is daarmee geborgd.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen