Inspiratie #4 – Verbinden

De letter ‘V’ speelt een heel belangrijke rol in veranderingen. Op steeds een andere plek neem ik vlogs op om de Voorwaarden voor Veranderen met jou te delen. De vierde ‘V’ waar ik je in deze blog en vlog wil meenemen is die van Verbinden. Verbinden als belangrijke voorwaarde voor succesvol veranderen.

Voorwaarden voor verandering – deel 4

De letter ‘V’ speelt een heel belangrijke rol in veranderingen. Op steeds een andere plek neem ik vlogs op om de Voorwaarden voor Veranderen met jou te delen. De vierde ‘V’ waar ik je in deze blog en vlog wil meenemen is die van Verbinden. Verbinden als belangrijke voorwaarde voor succesvol veranderen.

In verbinding kan alles, zonder verbinding kan niets!

Ben jij echt in verbinding met wat jij wilt veranderen? Oftewel weet jij goed genoeg wat je wilt veranderen? Dat is basaal om iets te kunnen veranderen in de richting die jij graag wilt. Als je er namelijk níet mee in verbinding bent, hoe kan je dan inschatten wat die verandering moet inhouden? Om goed te kunnen veranderen vraag ik ook vaak aan mensen of ze verbonden zijn met hun belangrijkste hulpbronnen (resources). Dat is al datgene wat hen helpt om een verandering te realiseren. Dus hun kennis, ervaring, deskundigheid, versterkende overtuigingen, herinneringen, plaatsen, middelen en mensen. Die laatste zijn onontbeerlijk, want veranderingen komen zelden succesvol tot stand in je eentje. Het leren verbinden met andere mensen is dus op zich al een belangrijke hulpbron om waardevolle hulpbronnen uit je omgeving te kunnen inschakelen!

Ben jij in verbinding met jezelf?

Ook is in verbinding zijn met wat jouw drijft, jouw levensdrivers heel belangrijk. Het zijn namelijk je motivatoren om uit de startblokken te komen en door te gaan als het wat tegen zit. De vraag of jij in verbinding bent met jezelf is soms een wat confronterende… Ja, je leest het goed: ben jij in verbinding met jezelf? Weet jij wie jij écht bent? Vaak hoor ik ‘ja hoor, ik ken mezelf heel goed!’ En dan stel ik ze de simpele vraag: wat zijn jouw vijf kernwaarden? Of de vraag: wat is jouw droomambitie? Het ‘waartoe?’ van jouw leven, de zingeving?’. Meestal blijft het dan wat stil… Realiseer je alsjeblieft dat dit stuk voor stuk vragen zijn die onlosmakelijk verbonden zijn aan de vraag ‘wie ben ik?’.

De kracht van de droomambitie

Ik persoonlijk ervaar mensen die verbonden zijn met zichzelf als authentiek en echt. En wat ook opvalt is dat zij meestal goede notie hebben van waartoe ze de dingen doen die ze doen. Dus zij zien en ervaren de veranderingen in hun leven in het perspectief van hun droomambitie. Dat geeft hen direct de spirit om hun veranderingsproces aan te gaan en af te maken. Een onstuitbare kracht!

Waar energie naar toe gaat, dat groeit!

Ik geef je graag de volgende praktische tip: stel jezelf meermalen per dag de vraag ‘Met wie of wat ben ik nú in verbinding?’. Daar gaat namelijk jouw aandacht direct naar toe, en dus ook je energie! En overal waar energie naar toe gaat, dat groeit. Check daarom zorgvuldig of je aandacht naar iets gaat wat jou verzwakt, of naar wat jou versterkt. Voorbeelden van wat je verzwakt zijn angst om te falen, angst om te verliezen, angst voor het onbekende. Wat je versterkt zijn je hulpbronnen (resources) en jouw droomambitie. Dus, nogmaals, zorg ervoor dat je alleen in verbinding gaat met wat jou versterkt in het kader van de door jou gewenste verandering!

Ik wens je een mooie bewustwording rondom met wat of wie jij in verbinding staat. Mocht je de drie voorgaande blogs en vlogs in de reeks Voorwaarden voor Veranderen nog niet hebben gezien, kijk dan hier https://www.iddd.nl/category/videos-artikelen-en-blog/ .

Grote groet,
Marc-Jan

Share

Relevante artikelen

De velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Laatste Social Media posts

Gratis inspiratie Aanmelden nieuwsbrief

Cookies

Ja, ook wij gebruiken cookies om content (informatie op de website) en mogelijke advertenties te personaliseren. Hierdoor vermoeien we je dus niet met informatie die niet interessant is voor jou. Om onze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken, analyseren we ons websiteverkeer. Dat betekent voor jou dat je zo makkelijk en snel mogelijk bij de voor jou relevante informatie komt. Het zou kunnen dat we nu, of in de toekomst, informatie delen met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Daardoor zou het kunnen zijn dat deze partners gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services. We hebben uiteraard netjes overeenkomsten conform de AVG-regelgeving met onze partners gesloten. Jouw privacy is daarmee geborgd.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen