Inspiratie #12 – Verankeren door te Vereenvoudigen

De letter ‘V’ speelt een heel belangrijke rol in veranderingen. Op steeds een andere plek neem ik vlogs op om de Voorwaarden voor Veranderen met jou te delen. De twaalfde ‘V’ waar ik je in deze blog en vlog wil meenemen is die van ‘Verankeren door te Vereenvoudigen’.

Verankeren, herhaling en consistentie

Als jij iets voor elkaar hebt gekregen en dat natuurlijk ook hebt gevierd, is verankeren de volgende stap.  Vaak moet je ook gaan verduren om bezig te zijn het ook écht tot je te krijgen. Herhaling en er bewust mee bezig zijn, is soms niet makkelijk. Vandaar dat ik zeg, je hebt te leren verduren. Jij wilt een verandering tot een nieuwe patroon laten inslijten. Verankeren is de manier om te zorgen dat wat je wat je voor elkaar wilt krijgen en consistent terug wilt krijgen, een effectieve manier om er voor te zorgen dat de verandering ook een nieuw patroon wordt.

Creëer een vereenvoudigd patroon

Ik merk regelmatig dat mensen snel opgeven omdat ze niet een vereenvoudigd patroon creëeren. Dus het is interessant om te onderzoeken, als jij een verandering voor elkaar hebt, wat dan de stappen in het proces zijn. En als je dat proces eenvoudiger maakt, oftewel alle dingen er uit laat die er niet echt toe doen, dat het verankeren beter en makkelijker wordt.

Ik noem in de video een simpel voorbeeld wat voor mij werkt. Misschien werkt dat ook wel voor jou.

Een mooi experiment

Laat je inspireren en onderzoek voor jezelf bij een verandering waar jij in zit, wat jouw manier is en wat jij nog sterker kan vereenvoudigen. Doel is dat jij een nieuwe gewoonte kan verankeren die blijvend is. Een mooi experiment! Heel veel plezier ermee.

Grote groet,
Marc-Jan

 

Share

Relevante artikelen

De velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Laatste Social Media posts

Gratis inspiratie Aanmelden nieuwsbrief

Cookies

Ja, ook wij gebruiken cookies om content (informatie op de website) en mogelijke advertenties te personaliseren. Hierdoor vermoeien we je dus niet met informatie die niet interessant is voor jou. Om onze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken, analyseren we ons websiteverkeer. Dat betekent voor jou dat je zo makkelijk en snel mogelijk bij de voor jou relevante informatie komt. Het zou kunnen dat we nu, of in de toekomst, informatie delen met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Daardoor zou het kunnen zijn dat deze partners gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services. We hebben uiteraard netjes overeenkomsten conform de AVG-regelgeving met onze partners gesloten. Jouw privacy is daarmee geborgd.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen