Inspiratie #10 – Vurig Vieren!

De letter ‘V’ speelt een heel belangrijke rol in veranderingen. Op steeds een andere plek neem ik vlogs op om de Voorwaarden voor Veranderen met jou te delen. De tiende ‘V’ waar ik je in deze blog en vlog wil meenemen is die van de vele ‘Vurig Vieren!’. Deze ‘V’ is de toekomstige vulling voor jouw Voorraad met Vermogens.

‘Vurig Vieren’ is misschien wel de vaakst vergeten ‘V’ van allemaal.

In de reeks Voorwaarden voor Veranderen lijkt ‘Vurig Vieren’ in ons kikkerlandje de ‘V’ die het vaakst vergeten wordt (Jaja inderdaad, wéér een paar extra V’s. Haha!) Het lijkt erop dat wij het raar vinden om een verandering, met z’n vele verschijningsvormen die ik eerder beschreef, gewoon uitbundig en vurig te vieren. Ik heb het vaak gevraagd en ongeveer even zo vaak hoorde ik zoiets als ‘ach, het is toch gewoon mijn plicht?’. Of ‘Nou, nou, nou, ik doe liever niet zo uitbundig’. En wat dacht je ervan als iemand dan wel iets viert de opmerking ‘Gaat het wel met je? Doe eens even normaal joh! Je bent niet jarig.’… uit de omgeving komt? Niets is goed of fout natuurlijk, maar realiseer je wel hoe versterkend ‘vurig vieren’ positief kan bijdragen aan het vullen van jouw Voorraad met Vermogens?

Vurig Vieren als voeding voor je Voorraadkast met Vermogens

Elke keer dat je iets viert heb je de mogelijkheid om een behaald resultaat van een veranderingsproces bewust ‘te uploaden’ in je archief met positief versterkende herinneringen. Ons onderbewuste onthoud namelijk álles in een tijdframe en met een emotie. Daar kan je dan later weer dankbaar gebruik van maken, door die herinnering weer op te roepen en als het ware weer in dat viermoment van toen te stappen. Dus wanneer jij een resultaat, groot of klein, bewust viert, zal het niet zomaar uit je aandacht ontglippen als je er een positief gevoel aan koppelt. Je kan er natuurlijk een heel circus voor optuigen om iets vurig te vieren, daar is niks mis mee. Alleen of dat altijd kán is maar de vraag. Het kan ook klein en simpel. Wat dacht je van jezelf of een ander bij het behalen van een succes of succesje bewust even te complimenteren en te waarderen? Je oprechte waardering uitspreken is altijd versterkend. Thuis, op je werk, bij de kassa van de supermarkt, of waar dan ook. Maar spreek vooral óók waardering uit naar jezelf (bij velen overigens de minst bewust gewaardeerde persoon…). Een zin beginnen met de magische woorden ‘Wat ik zo aan jou waardeer is…’ doen werkelijk wonderen! Maar goed, geloof me vooral níet! Ga het maar eens uitproberen…

Vieren is ook stilstaan bij leerervaringen

Als je niet direct ziet wat er precies te vieren is in een situatie, zoals dat bij een jubileum, een overwinning of een behaald resultaat wel duidelijk is, stel je dan vooral de vragen: ‘Waar heb ik van genoten? Wat leer ik van deze situatie? Wat heb ik goed gedaan? Wat kan wellicht nog beter?’. Dus, stel je zit middenin een veranderingsproces en op gezette momenten stel jij jezelf (en betrokken anderen) deze vragen. Kan je je dan voorstellen dat dit automatisch tot inzichten leidt die óf direct tot het besef leiden dat je iets te vieren hebt, óf dat het later leidt tot het vieren van een behaald leerresultaat? Het grote voordeel om direct iets te vieren, dus op het moment dat je het inzicht hebt dat er een aanleiding is om te vieren, is dat je onderbewuste ‘openstaat’ en ontvankelijker is om het viermoment te beleven. Het nestelt zich dan makkelijker en dieper in je hersenen. Gevolg is dat jouw onderbewuste hongerig gaat worden naar meer en meer viermomenten. Dát is nog eens een versterkend patroon toevoegen in je leven, of niet soms?

Grote groet,
Marc-Jan

Share

Relevante artikelen

De velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Laatste Social Media posts

Gratis inspiratie Aanmelden nieuwsbrief