Ben je betrouwbaar of te vertrouwen?

Oppassen met het kiezen van je oppas...

Als je met ondernemers praat hoor je het soms bijna kraken onder de hersenpan. Druk bezig. Bijvoorbeeld met nadenken over hoe ze mensen kunnen overtuigen om klant te worden. Maar hoe doe je dat? Hoe laat je de klant jou kiezen? Wat maakt dat een klant met jou in zee wil gaan? Een goed product of dienst leveren maakt je wel betrouwbaar, maar gaan klanten je daardoor ook vertrouwen? Een belangrijk antwoord vind je in dit interessante voorbeeld van Simon Sinek.

Hij vertelt over een stel dat oppas zoekt voor haar dierbaarste bezit; de pasgeboren zoon. Recent is twee straten verderop een nog onbekende vrouw komen wonen Ze heeft meerdere jaren aantoonbare werkervaring met jonge kinderen. Een professional dus. Ook is het buurmeisje van 15 jaar beschikbaar. Ze heeft geen enkele ervaring. Wel kennen ze haar al meer dan 10 jaar. Wie denk je dat ze zullen vragen? En denk eens heel diep na. Wie zou jij kiezen?

De meeste mensen kiezen het buurmeisje. Ook al levert ze misschien een minder goede dienst of product, zij krijgt het vertrouwen. Onbewust besluiten mensen dat het buurmeisje in doen en laten meer zal aansluiten bij de eigen wensen, waarden, principes en verwachtingen. Ze is immers ‘een van ons’. Haar kun je vertrouwen. Of het nou klopt of niet.

Dit is een belangrijke les voor ondernemers. Een goed product leveren maakt je wel betrouwbaar, maar je klant vindt diep van binnen vertrouwen nog belangrijker. Een ander voorbeeld is die vriend of kennis die bijvoorbeeld verjaardagen vergeet en altijd te laat is. We vertrouwen hem voor meer dan 100%. En andersom kennen we allemaal van die types die we voor geen meter vertrouwen, dit ondanks dat ze zich zeer betrouwbaar gedragen.

Zoals gezegd ontstaat vertrouwen onder andere wanneer je verwacht dat de ander zal aansluiten bij jouw wensen, waarden, principes en verwachtingen. Wil je dat mensen je klant worden, en liefst ook nog je ambassadeur? Vertel waar jij voor staat en waar jij voor gaat! Op je site, en vooral in persoonlijk contact. Dit is een van de meest krachtige manieren om als ondernemer jouw droomambitie werkelijkheid te laten worden.

Share

De velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Gerelateerde content

Laatste Social Media posts

Gratis inspiratie Aanmelden nieuwsbrief

Cookies

Ja, ook wij gebruiken cookies om content (informatie op de website) en mogelijke advertenties te personaliseren. Hierdoor vermoeien we je dus niet met informatie die niet interessant is voor jou. Om onze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken, analyseren we ons websiteverkeer. Dat betekent voor jou dat je zo makkelijk en snel mogelijk bij de voor jou relevante informatie komt. Het zou kunnen dat we nu, of in de toekomst, informatie delen met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Daardoor zou het kunnen zijn dat deze partners gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services. We hebben uiteraard netjes overeenkomsten conform de AVG-regelgeving met onze partners gesloten. Jouw privacy is daarmee geborgd.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen