Be-leven of ge-leefd worden?

Ze vroeg me hoe ik dat toch deed. Het stuur van mijn leven in handen nemen. Ik vroeg haar waarom zij dat dacht. Nou, zegt ze, hoe ik zie dat jij leeft is dat je volgens mij heel veel doet, maar met een bepaald gemak of zo. En volgens mij doe jij weinig dingen die jij niet wilt. Dingen die jij écht niet wilt, doe je ook écht niet, toch? Bij de meeste dingen die jij doet straalt het levensplezier er vanaf. Heel aanstekelijk. Dat vind ik knap en wil ik ook zo graag op een manier die bij mij past. Zo zie ik dat.

Be-leven of ge-leefd worden?
Be-leven of ge-leefd worden?

Geleefd worden door alles en iedereen…

En eerlijk is eerlijk, ze had goed opgelet! Want zo leef ik inderdaad. Inmiddels lang geleden bekroop mij het gevoel dat ik geleefd werd. Door mijn agenda. Mijn omgeving. Mensen die iets van mij wilden. Dat gevoel was op een bepaald moment zo erg aanwezig, dat ik uitgeblust op de bank lag en dat ik dacht: is dit nou de bedoeling van mijn leven? Geleefd worden door alles en iedereen..? Het antwoord was meteen helder: NEE! Op dat moment van bewustwording, ontstond een keuzemoment. Ik kon het óf zo laten, óf ik deed er wat aan. Ik koos bewust voor het laatste. Ook al wist ik toen nog niet precies hoe ik dat moest doen. Wat ik wél wist is dat ik het anders wilde. En van thuis had ik mee gekregen, waar een wil is, is een weg. Cliché, en zo waar!

Er ging een wereld voor mij open, mijn belevingswereld

Na wat geklooi en gehannes (ik dacht in het begin dat ik het wel eventjes kon fixen) stapte ik serieus op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Ging boeken lezen. Oefeningen uit de boeken doen. Experimenteren. En volgde mijn eerste training in persoonlijke ontwikkeling. Er ging een wereld voor me open! Een heuse belevingswereld. Om nog preciezer te zijn, míjn belevingswereld. Ik ontdekte dat de wereld niet is zoals het is, maar dat ík die wereld op een bepaalde manier aan mijzelf weergeef. Gevolg was dat ik het gevoel had dat ik geleefd werd. Niets bleek minder waar! Ik líet mij leven…

Aan het stuur van mijn eigen leven

In de trainingen kreeg ik gelukkig ‘gereedschap’ aangereikt om aan het stuur van mijn eigen leven te gaan zitten. Ik werd me steeds bewuster van mijn eigen levensfilosofie (hoe ik denk en voel). Werd onder andere mijn waarden en overtuigingen bewust. Ook werd me duidelijk waar ik aan bouw in mijn leven: mijn droomambitie. Gevolg was een transitie naar een leven wat ik be-lééf! Míjn leven welteverstaan.

Wil jij ook jouw leven gaan be-leven, in plaats van geleefd te worden. En achter het stuur van jouw leven te gaan zitten? Zo door jouw leven te navigeren, zoals jij het wilt? Wil jij ook jouw leven gaan be-leven, in plaats van geleefd te worden. En achter het stuur van jouw leven te gaan zitten? Zo door jouw leven te navigeren, zoals jij het wilt? Check dan de 4-daagse LifeNavigator Training:  KLIK VOOR MEER INFO

Of neem gerust contact op met mij mocht je vragen of interesse hebben:
MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

 

Grote groet,
Marc-Jan

Share

De velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Gerelateerde content

Laatste Social Media posts

Gratis inspiratie Aanmelden nieuwsbrief