Lifetime Leadership Master ® | Remco IJzerman – Operations Manager US

Remco IJzerman – Operations Manager US – MSC relations CARU Containers: “De enige persoon waar jij invloed op hebt die iets kan veranderen, ben je zelf.”

Met welke aanleiding koos je voor deze training? 

Mijn werkgever gaf me de kans om deel te nemen aan de iDDD LifetimeLeadershipMaster. De directe aanleiding was een zakelijke aanvaring met een collega uit het buitenland. Naar aanleiding daarvan, ben ik gestart met een persoonlijk coaching traject. Toen we tijdens onze maandelijkse youngster lunch gevraagd werden of ik interesse had in IDDD, hoefde ik niet lang na te denken. Een van mijn directe collega’s had deze training een aantal maanden eerder gevolgd en kwam steeds stuiterend terug uit Castricum. Uit zijn verhalen kon ik opmaken dat dit ook voor mij heel interessant zou kunnen zijn. Dat bleek ook wel, want na 2 sessies in Castricum ben ik gestopt met mijn persoonlijk coaching traject.

Wat vind je van de aanpak van Marc-Jan?

Er zijn twee aspecten die me erg aanspreken. Er zijn veel trainingen waar ze je een kunstje leren. Dat voelt niet écht en merk je meteen. Hier ga je een laag dieper, je gaat meer vanuit je eigen kern en kracht aan de slag. Ik vind het heel knap dat Marc-Jan zo snel een omgeving creëert waarin het veilig voelt om daarmee aan de slag te gaan.
Het tweede aspect is dat je vijf keer 2 dagen training hebt. Je bent twee dagen in Castricum aan Zee, waarna je een aantal weken met je opgedane kennis aan de slag kunt. In het volgende blok kun je weer evalueren en daar nieuwe inzichten aan vast plakken. Zo ben je continue en voor langere tijd met je persoonlijke ontwikkeling bezig, zodat het effect veel groter is.

Wat vind je van de gebruikte methodes?

De gebruikte methodes vind ik goed. Van nature vind ik het prettig om dingen vanuit de ratio dingen op te pakken en de link te leggen tussen de verschillende delen. De Leadership Navigator® is die duidelijke verbinding tussen alle onderdelen die in de training aan bod komen.

Verder heb ik sommige onderdelen van de training thuis ook opgepakt. Met mijn vriendin kon ik sparren over zakelijke uitdagingen waar zij tegenaan liep. Het is tevens leuk om samen te doen, want het is eenvoudig en biedt meteen inzicht.

Wat spreekt je specifiek het meest aan in de training? Waar kreeg je de meeste energie van? 

Doordat je deelneemt aan de training bouw je voor jezelf een rustmoment in. Daardoor heb je tijd om te bedenken waar je mee bezig bent. De dagen die je besteedt aan reflectie zijn voor mij belangrijker dan specifieke kennis opdoen voor in de toekomst. Het fijne is dat je gewoon even stilstaat, terwijl de rest van de wereld wel doordraait. Je checkt of je nog wel de goede kant op gaat.

Wat vond je het moeilijkst?

Wat ik dacht dat best lastig zou zijn, is dingen van jezelf te laten zien, jezelf openstellen. Ik doe dat bij heel weinig mensen. Om dat bij een groep vreemden te doen binnen 2 dagen leek me moeilijk, maar er wordt een omgeving gecreëerd waarin dat heel goed mogelijk is. Zelfs grote, stoere kerels blijken geraakt door deze training. Dat is heel mooi om te zien en horen.

Welk onderdeel gaf jou het belangrijkste inzicht? 

Oprecht luisteren, brengt je verder. In plaats van te oordelen over wat een ander zegt, luister eens naar wat die ander zegt. En zegt dit iets over hem of iets over jou? Nu ik meer open sta, heb ik meer aandacht voor de persoon tegenover me en merk ik dat ik meer voor elkaar krijg. Effectiviteit is niet voor niets kwaliteit maal acceptatie.

Welk belangrijk persoonlijk inzicht neem jij mee voor de rest van je leven?

Je kunt je eigen toekomst bepalen. Als ik voorheen las dacht ik, “ja dat zal wel.” Maar doordat je zoveel over jezelf leert, snap je dingen beter. Ik heb nu helder waar ik naartoe wil en ik zie waar ik nog moet groeien. Het is geen instant oplossing, maar je weet wel hoe je aan je eigen toekomstvisie kunt gaan werken.

Hoe ben je met de materie aan de slag gegaan; bewust of onbewust?

Zowel bewust als onbewust. Tijdens de trainingsdagen ben je volle dagen bezig met de materie, dus dan ben je bewust aan het werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Bij thuiskomst zet je even de knop om, denk je, want onbewust werk je gewoon verder aan je eigen groei. Zo merkte ik dat ik meer ging letten op overige signalen in een gesprek. Bijvoorbeeld, hoe voelt een gesprek? Klopt dit met de dingen die gezegd worden. Ik ging zulke gesprekken echt niet in met de intentie eens goed mijn tentakels te gebruiken, maar het gebeurde wel.

Wat kan je concreet met deze training in jouw werk en leven? Wat heeft het je al gebracht in de praktijk? 

Op de universiteit word je volgestampt met kennis om manager te worden, maar in de praktijk blijkt dat de belangrijkste vaardigheden om dat te zijn je niet worden aangeleerd. Doordat ik nu een duidelijk beeld heb van mijn eigen droomambitie, zie ik ook waar ik nog moet groeien. Voor mij was het daarom veel makkelijker om de beslissing te nemen weer naar het buitenland te vertrekken om daar te gaan werken. Dit is voor mij de uitgelezen kans om te werken aan mijn droomambitie en leer ik dingen die ze me in de schoolbanken nooit verteld hebben.

Welke feedback geeft je omgeving jou n.a.v. de training?

Ik heb vriend en vijand verbaasd door en public mijn excuses aan te bieden aan de collega waar ik eerder een conflict mee had. Ik realiseerde mij dat het conflict meer over mijzelf zei dan over haar en dat het mijzelf ook alleen maar in de weg zou staan. Mijn gevoel vertelde me dat dit het juiste was om te doen.

Achteraf heb ik hier heel veel positieve reacties op gehad van haar en de mensen die erbij waren. Nu werken we zelfs elke dag samen in een klein team. Niet dat we het altijd eens zijn, maar ik kan er wel veel beter mee omgaan.

Voor wie denk je dat de training het meest waardevol is? 
Ik moet de eerste nog tegenkomen voor wie het niet waardevol is. Je kunt hier niet níks aan hebben. Er is maar 1 voorwaarde. Je moet er voor open staan, want bereidheid is alles. Het hoeft niet zo te zijn dat je van de daken gilt dat je het wilt, maar zelfs bij de geringste twijfel moet je het doen.

Waarom zou je de training aanbevelen aan anderen? Of juist niet. 

Iedereen frustreert zich wel eens en is dan geneigd om de ander aan te wijzen iets anders te doen. Echter, de enige persoon waar jij invloed op hebt die iets kan veranderen, ben je zelf. Leer welk stukje die irritatie bij jou oproept, wat voor jou belangrijk is en wat jouw houding je brengt. Leer over jezelf en kijk vervolgens of je nog steeds verlangt dat de ander verandert.

Hoe kan iDDD daar bij ondersteunen?

Marc-Jan moet niet zelf op de bühne gaan staan en gaan gillen. Ervaringsdeskundigen zijn de beste verkoper van het product. Kies maar iemand van de oud-deelnemers en bespreek met hem of haar zijn ervaringen. Marc-Jan belt jou daarna wel wanneer je kunt beginnen.

Share

De velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Gerelateerde content

Laatste Social Media posts

Gratis inspiratie Aanmelden nieuwsbrief

Cookies

Ja, ook wij gebruiken cookies om content (informatie op de website) en mogelijke advertenties te personaliseren. Hierdoor vermoeien we je dus niet met informatie die niet interessant is voor jou. Om onze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken, analyseren we ons websiteverkeer. Dat betekent voor jou dat je zo makkelijk en snel mogelijk bij de voor jou relevante informatie komt. Het zou kunnen dat we nu, of in de toekomst, informatie delen met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Daardoor zou het kunnen zijn dat deze partners gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services. We hebben uiteraard netjes overeenkomsten conform de AVG-regelgeving met onze partners gesloten. Jouw privacy is daarmee geborgd.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen