Lifetime Leadership Master® | Sportarts en arts-docent bij Medisch Centrum Alkmaar

Annelies Vervoort (Sportarts en arts-docent bij Medisch Centrum Alkmaar): “De iDDD LifetimeLeadershipMaster® heeft mij beter laten nadenken over beslissingen, over het durven en doen. Het helder krijgen wat je richting is en het in de spiegel kijken. Als ik anders ben, deel en doe, kríjg ik ook wat anders terug. De kwaliteit van de relaties die ik heb met de mensen om mij heen is veranderd en verbeterd”.

Met welke aanleiding koos je voor deze training? Wat gaf specifiek de doorslag? 

Begin 2015 zat ik laag in mijn energie. Ik ben op zoek gegaan, want ik wilde iets, maar wist nog niet wat. Verschillende gesprekken en cursussen brachten mij niet wat ik er van verwachtte; het luchtte niet op, er kwam niet meer energie.

Op een feestje sprak ik een kennis die de training bij iDDD gevolgd had en zeer enthousiast was! Daarna volgde op een zonnige ochtend bij Zeezicht een eerste gesprek met MJ, en er was meteen een  klik! Hij was enorm positief en dacht in oplossingen.. dat gaf de doorslag.

Ik vond de investering fors, maar heb in augustus 2015 tóch besloten de LLM te gaan volgen. Alhoewel ik nog nooit zoveel geld aan mijzelf had uitgegeven, ben ik nog steeds heel blij dat ik deze stap genomen heb.

Wat vind je van de aanpak van Marc-Jan en de gebruikte methodes (de reflectielenzen LeadershipNavigator en BusinessNavigator, opstellingen en Systemic Sensing, landingmeditatie, flaps met structuren aan de muur, de vele praktijkvoorbeelden, de verhalen, het plankje, iedereen de mogelijkheid om een persoonlijk thema uit te werken)?

De manier waarop Marc-Jan ons meeneemt in zijn verhaal.. daar kan ik ademloos naar luisteren. Gedreven! Ik herken veel van wat hij vertelt vanuit het werken in mijn eigen praktijk.

Als een spreker in staat is de groep mee te nemen dan héb je je publiek. Dat is een gave.

Het gaat niet alleen om kennis. Het is een enorme kwaliteit als je het verhaal zó over kunt brengen dat de boodschap aankomt bij jouw luisteraar. Ik was dus elke keer weer nieuwsgierig: waar zou hij ons nu weer mee naar toe nemen…!

Wat me heel erg aansprak voordat ik begon, was het feit dat Marc-Jan veel methodes door elkaar heen gebruikt. Het is niet alleen NLP, niet alleen systemisch werk, er zijn meerdere manieren van aanpak.

Ik geloof niet dat er slechts één weg is. Je kijkt naar alle ‘wegen’  en neemt die, die jouw op dat moment het juiste biedt.

Ik heb met verbazing en verwondering zitten kijken naar het systemisch werk.

Ik had niet gedacht dat het mij iets zou brengen want ik was sceptisch en hield het ver van mij af, bang voor de confrontatie met de feiten..

Toen ik mijn angst liet gaan volgde indrukwekkend mooie momenten …

Bereidheid is echt alles!

Wat spreekt je specifiek het meest aan in de training? 

Marc-Jan als persoon is een grote pijler waar de training op steunt. De aanwezigheid van een side-kick is ook heel erg fijn, evenals de kracht van de groep. Daar drijft het op. Wat er gebeurt tussen mensen…

Wat vond je het moeilijkst?

Wat ik lastig vond was het zélf leren vragen, ik moest écht over een drempel heen!

Daarbij was mijn vraag ook niet concreet maar was er wel een enorme behoefte om iets te dóen. MJ zorgde dat mijn vraag helder werd zodat ik aan de slag kon met wat er was..

Waar kreeg je de meeste energie van?

Van de wisselwerking binnen de groep … er was zoveel ‘flow’ ! Het haperde nergens.

Welk onderdeel gaf jou het belangrijkste inzicht? 

Ik ben geneigd de opstelling te noemen.

Maar ik heb zoveel ‘momenten van inzicht’ gehad!

Alle onderwerpen die MJ aansneed deden ‘iets’ met ons allen; op onverwachte momenten vielen er kwartjes, gingen er luikjes open, een proces dat je niet van te voren had kunnen bedenken.

En welk belangrijk persoonlijk inzicht neem jij mee voor de rest van je leven?

Aan het einde van het eerste blok voelde ik enorm veel liefde voor de mensen die dicht bij mij staan. Er zijn maar een paar mensen écht belangrijk voor mij, mijn man, mijn kinderen en mijn beide ouders. Als dit inzicht het enige zou zijn wat ik uit deze cursus had meegenomen, was het al enorm waardevol geweest..

Daarnaast werd het helder dat mijn stemming in grote mate invloed heeft op de mensen om mij heen, veel meer dan ik dacht…. Als ík anders dóe en ben, veranderd mijn omgeving ook.

Je wordt bewuster van wat er wél is in het leven, hoe rijk wij zijn met alle mensen om ons heen, hoe vrij om te doen en te kiezen, om positief in het leven te staan ondanks dat wat we moeten overwinnen om te komen waar we willen zijn..

Mijn ‘boosheid’ op veel in deze wereld werd milder, zachter, genuanceerder, ik kan mijn oordeel omdraaien, zie wat er is en waardeer dat nu meer….

Hoe ben je met de materie aan de slag gegaan (bewust of onbewust)?

Privé hebben mijn man en ik na ieder blok een moment ‘samen’ ingelast. Ik had een enorme behoefte mijn opgedane kennis en inzichten met hem te delen..

Dat was heel goed. We hebben sindsdien meer momenten met elkaar ingelast.

Ik heb de neiging om aan de slag te gaan: dingen te doén. Juist nu heb ik dat niet gedaan.

Niet teveel denken, niet teveel analyseren. Het is zoals het is en het is goed!

Zakelijk heb ik in de maanden daarna enkele belangrijke keuzes gemaakt om meer ruimte in mijn leven te creeren voor nieuwe dingen. Ik heb uitdaging nodig in mijn werk, wil graag nieuwe wegen inslaan en met enthousiaste gepassioneerde mensen werken..

Op dit moment heeft dat nog geen ‘vorm’ maar ik geef mezelf tijd om het te laten groeien en kijk om me heen…

Wat kan je concreet met deze training in jouw werk en leven? 

Op de werkvloer bemerkte ik al na het tweede blok een verandering in de benadering van collega’s..

Ik trek me vaak terug in mijn werk, ik regel alles zelf, vraag geen of weinig hulp. Nu nam ik bewust wat meer tijd en deelde ik meer. Ik bemerkte verschil in ‘openheid’ naar elkaar.

Ik durf meer na te denken over beslissingen. Het is helder wat mijn richting is, en minder belangrijk wat anderen daarvan vinden, ik heb minder goedkeuring nodig.

Welke feedback geeft je omgeving jou n.a.v. de training? (zowel zakelijk als privé)

Ik heb het feit dat ik de training ging volgen niet met veel mensen gedeeld.

Ik heb dan ook geen feedback gekregen in woorden, maar thuis lijkt het alsof ik veel duidelijker zie waar het om gaat. Ik maak mij minder druk over de details.

Daarnaast krijg ik indirecte feedback door mijn ‘andere’ benadering van de mensen in mijn nabije omgeving. Het gevoel dat je krachtiger en zelfverzekerder in het leven staat. Er is meer harmonie.

Voor wie denk je dat de training het meest waardevol is? 

Ik denk dat je de behoefte moet voelen om te willen leren. En het is fijn als je over een flinke dosis nieuwsgierigheid beschikt en op zoek bent naar ‘handvaten’ om jezelf te ontwikkelen..
De training is niet leeftijd- maar wel persoonsgebonden. Ieder vindt zijn eigen stukje in de oefeningen. Dát wat voor jou belangrijk is, haal je er uit. Zelfs als je niet heel concrete vragen hebt komen er toch antwoorden..

Waarom zou je de training aanbevelen aan anderen? Of juist niet. Hoe kan iDDD daar bij ondersteunen?

Wat voor mij de doorslag gaf, was het eerste gesprek en de ‘klik’ met Marc-Jan. Hij is positief, oplossingsgericht en benadert het geheel vanuit jouw eigen kracht. Hij doet dat met energie, positiviteit, humor en ook luchtigheid. Dat is het uitgangspunt.

Wat heb je gemist in deze training? 

Ik heb niks gemist. De cirkel is rond.

Share

De velden met een * zijn verplichte invulvelden.

Gerelateerde content

Laatste Social Media posts

Gratis inspiratie Aanmelden nieuwsbrief

Cookies

Ja, ook wij gebruiken cookies om content (informatie op de website) en mogelijke advertenties te personaliseren. Hierdoor vermoeien we je dus niet met informatie die niet interessant is voor jou. Om onze website zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken, analyseren we ons websiteverkeer. Dat betekent voor jou dat je zo makkelijk en snel mogelijk bij de voor jou relevante informatie komt. Het zou kunnen dat we nu, of in de toekomst, informatie delen met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Daardoor zou het kunnen zijn dat deze partners gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services. We hebben uiteraard netjes overeenkomsten conform de AVG-regelgeving met onze partners gesloten. Jouw privacy is daarmee geborgd.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen