• je bent nu hier :
  • Home >
  • Dave Aris

Dave Aris

Droomambitie: Samen met de mensen om mij heen een verrijkend leven LEVEN: door te zijn, te groeien en te bloeien.

Focus: Jongvolwassenen “AAN” zetten, door inzicht te geven welke kwaliteiten ze bezitten, hoe ze deze kunnen inzetten en welke versterkende overtuigingen kunnen bijdragen aan het realiseren van hun droomambities.

Waar ik voor sta: Openheid, puurheid, structuur, overzicht, kwaliteit, rust en gedrevenheid.

Pas op wat je wenst: het zou zomaar eens uit kunnen komen.  

Mijn wieg heeft gestaan in een klein dorp in de kop van Noord-Holland. Een dorp wat net geen deel uit maakt van West-Friesland. Maar als ik eerlijk ben, dan voel ik mij wel een West-Fries: Doe maar normaal, dan ben je goed genoeg en van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan. En de nuchtere humor, tja, ik herken het bij mijzelf.

Het zijn dan ook een deze principes die ik heb ingezet om mijn droomambities te behalen. Toen ik zelf jongvolwassene was, zei een docent in het eerste jaar van de MTS tegen mij en ook tegen mijn ouders: “Dave zal er hard voor moeten werken om zijn diploma te halen. En de HTS, tja, eigenlijk ondenkbaar”. Voor een paar minuten was mijn droomambitie om zeep geholpen, tot er iets in mij werd geraakt: DAT ZULLEN WE NOG WEL EENS ZIEN.

Ik heb mijn MTS diploma gehaald en nee ik ben niet meteen doorgegaan naar de HTS. Na de MTS heb ik met mijzelf afgesproken dat ik elk jaar een training of opleiding zou volgen en dat ik door kennis en ervaring op te doen tot een HBO werk- en denkniveau zou komen. Ik weet nog, als de dag van gisteren, dat ik, 33 jaar oud, vader van 2 dochters en een derde dochter opkomst, terugreed vanuit Amsterdam mét mijn HTS diploma op zak. Wat een rijk gevoel, mijn wens was uitgekomen, mijn droomambitie was werkelijkheid geworden, mijn missie geslaagd.

En dan de bijvangst!!! 3 jaar later was ik directeur van een toonaangevend lasbedrijf met 30 man personeel; een andere wens die ik als jongvolwassenen had.

Pfff en wat doe je dan als je wensen zijn uitgekomen?

Dan gooi je het roer om, stap je uit je bedrijf en begint een nieuwe carrière. Op zoek naar mijn nieuwe droomambitie: wat wens ik mijzelf de komende jaren toe?

Mijn wens is: werken in een omgeving waar het opleiden en verrijken van jongvolwassenen centraal staat. Mijn kennis en ervaring delen, mijn technische hart inzetten om jongvolwassenen kennis te laten maken met de mogelijkheden die ze allemaal hebben. Jongvolwassenen helpen om keuzes te maken. Jongvolwassenen “AAN“ zetten zodat ze hun eigen wensen kunnen waarmaken, hun droomambities mogen leven.

En ik kan je mijn geheim vertellen: ik krijg nu al meer dat ik ooit gewenst heb.

Best sterk spul, dat wensen.

Dave Aris